Рецепти приготування варення з вишень
Подивитись всі дописи у розділі: Варення. Розміщено: 27.06.2014 в 21:10.Настала пора збору врожаю в садах. І одними з перших садівники збирають у своїх садках вишні, які люблять за їхній смак та користь для здоров’я. Але хочеться зберегти хоча б трохи цих смаколиків до зими. У зимову пору року варення, яке без кісточок, прекрасно підходить для пирога з вишнею, потрібно тільки відокремити ягідки від желе. Вишеньки йдуть в пиріг або іншу випічку, а з желе готується смачний ягідний морс. Отож ми приводимо пару найкращих, перевірених рецептів як зварити варення з вишні.
Найкращими сортами вишні для отримання хорошого варення є Володимирська (Родітелева), Шубінка, Захаріївська, Тургенєвка, Жуковська. З південних сортів краще варення дають Подбельска і Анадольська. Трохи поступаються цим сортам Любська і Шпанка, проте з них також можна готувати гарне варення. Існують рецепти варення з вишні як з кісточками, так і без кісточок, причому варення з вишні без кісточок вважається більш якісним. Для видалення кісточок з вишні є багато пристосувань. При їх відсутності кісточки виймають шпилькою для волосся.
Варення «П’ятихвилинка» з вишні
Варення «П’ятихвилинка» з вишні особливо добре не тільки тим, що швидко готується, але, що ще важливіше, при швидкій термообробці руйнується мінімум вітамінів, тому таке варення набагато корисніше звареного звичайним способом. Крім того, варення «П’ятихвилинка» з вишні відмінно зберігає колір і форму ягід.
Продукти необхідні для приготування варення з вишні «П’ятихвилинка»:
вишня 1 кг;
цукор 400 г;
вода 200 мл.
Зварити сироп. Вишню перебрати, вимити, видалити плодоніжки. Якщо вишня м’ясиста з дрібною кісточкою, її можна видалити. Викласти ягоди в гарячий сироп і довести до кипіння, але не кип’ятити. На повільному вогні протримати 5 хвилин, і гарячим перекласти в підготовлені теплі банки. Відразу герметично закрити.
Просте і смачне варення з вишні без кісточок
У цьому рецепті, як Ви помітите пізніше, зовсім немає води. Та вона тут і зовсім ні до чого, так як ягода після пересипання цукром дає достатню кількість свого соку. У підсумку приготування виходить як би вишня у власному соку. А при додаванні води, навіть після варіння, вийде не варення, а справжнісінький компот. Розрахунок кількості цукру приведений на ягоду кисло-солодких сортів. Для солодкого сибірського сорту вишні підійде пропорція 1:1.
Інгредієнти для варення з вишні: вишня (без кісточок) — 1 кг; цукор-пісок — 1,2 кг.
Рецепт варення з вишні без кісточок:
1. Ягоду ретельно промиваємо, видаляємо кісточки.
2. Перекладаємо вишню шарами в емальовану каструлю або таз. При цьому кожен шар засипаємо цукровим піском.
3. Відставляємо в сторону на деякий час (до появи соку і розчинення цукру). Перемішуємо.
4. Потім ставимо посуд з вишнею на середній вогонь і, помішуючи, доводимо до кипіння.
5. Після того, як варення закипить, прибираємо його з плити приблизно на півгодини.
6. Далі знову кип’ятимо і вимикаємо вогонь. Знову чекаємо близько півгодини.
7. Втретє після чергового закипання розливаємо варення в простерилізовані заздалегідь банки і закриваємо металевими кришками.
Готове варення дуже ароматне, смачне і по густоті нагадує джем. Крім пирогів, його застосовують для приготування вина, варіння киселю, а також тортів, печива. Загалом, зваривши це варення з вишні, Ви точно залишитеся задоволені його смаком і консистенцією, плюс будете мати цілий рік відмінну натуральну начинку для домашньої випічки.