Варення з малини: як швидко та смачно приготувати варення
Подивитись всі дописи у розділі: Варення. Розміщено: 28.06.2014 в 7:10.Хочеться, щоб взимку в наших засіках було варення не тільки з вишні, а й з малини смачне і цілюще. Сьогодні на сайті Rivnist.in.ua до Вашої уваги пропонуємо лікувальне варення з малини, рецептом якого зі мною поділилася приятелька ще взимку під час епідемії грипу. Рецепт такого варення я не могла не попросити, після того, як розкрила банку, яку вона дала мені на пробу. Варення мене відразу вразило своїм незвичайним запахом — я ніяк не могла зрозуміти, що ж у нього додано.
Таємниця розкрилася після того, як рецепт виявився в моїх руках. Виявилося, вся справа в коньяку, доданому в варення. Саме він надав варенню чудовий у поєднанні з малиною аромат і незрівнянний пікантний смак. Може, хтось із читачів вже варив подібне варення, але сподіваюся, що не всі. Особисто для мене це варення-ліки стало новинкою, рецептом якої я і поспішаю з Вами поділитися, поки ще є можливість купити або зібрати на власній ділянці малину.
Інгредієнти для рецепта варення з малини: коньяк — 50 г;
цукор-пісок — 800 г; малина свіжа — 1 кг;
желатин — 1 ст.л.
Читайте також: Як зварити вино з малини
Рецепт варення з малини:
1. Ягоду перебираємо і по можливості не миємо (якщо вона росла на вашій дачі або Вам її дали родичі).
2. Засинаємо малину цукровим піском і збиваємо міксером.
3. Після цього вливаємо коньяк і ще раз збиваємо.
4. Желатин замочуємо в теплій воді до набрякання — так, як написано в інструкції.
5. Далі робимо водяну баню, як для консервування чи маринування огірків. Ставимо на вогонь велику каструлю, наповнену водою, і кип’ятимо.
6. В іншу емальовану посудину викладаємо малинове пюре і ставимо її на водяну баню.
7. Постійно помішуючи, доводимо варення до кипіння. Після закипання варимо 5 хвилин.
8. Якщо зверху з’явилася пінка, прибираємо її.
9. Вводимо розчинений желатин, перемішуємо і проварюємо ще 2 хвилини.
10. Потім гаряче варення розкладаємо по чистих простерилізованих банках, закриваємо кришками і прибираємо в прохолодне місце.
Варення зберігається і без закачування, але тільки в холоді. Корисні властивості, як відомо, руйнуються при тривалому варінні. Це варення кипить всього 7 хвилин, за рахунок чого практично всі корисні речовини залишається у цілості, та й чарка коньяку не особливо вплине на підвищення калорійності (вона становить приблизно 270-300 кКал на 100 г). Так що варіть варення і лікуєтеся на здоров’я! А ще краще не хворійте, а варення використовуйте у домашній випічці.