Рецепт аджики з помідорів

Подивитись всі дописи у розділі: Консервація. Розміщено: 03.07.2014 в 7:35.
Рецепт аджики з помідорів
Аджика - корисна та смачна

Аджика і м’ясо — поєднання майже ідеальне. Поки сучасне людство винаходило способи зберігання продуктів, в горах Абхазії вже знали, як приготувати відмінну аджику.

Її гострота не тільки додає пікантність будь-якій страві, наганяє апетит, але і бореться з бактеріями, які розводяться в теплому кліматі вкрай швидко.

Кажуть, що з’явився цей вид приправи випадково, завдяки нечесним торговцям. Вони підмішували в сіль (дорогий в ті часи продукт) спеції і перець. Якщо врахувати, що сіль тоді була далеко не білосніжною, ця історія скидається на правду.

З абхазького «аджика» — так і перекладається — «сіль». А з турецької — вже як «гострий».

До речі, для довідки: червоний перець, який є невід’ємним інгредієнтом сьогоднішнього рецепта, прекрасно розігріває кров, хрін — чудовий антисептик, а вітамін С в помідорах підтримує життєві сили.

Так що аджика з помідорів — прекрасна заготівля на зиму, яка не дозволить грипу та іншому захворюванню втрутитися в ваші плани.

Шукайте олівець, кнопки «Ctrl + C» і що там ще потрібно, щоб запам’ятати рецепт. Починаємо!

Аджика з помідорів — майже класика!

Слово «майже» означає, що за справжнім рецептом доведеться лізти високо в гори. І напевно у кожної господині він буде своїм. Тим більше в тій, старовинній аджиці, навряд чи були помідори. Але ми до них настільки звикли, що без них вже нікуди.

Тому зараз побігайте краще по ринку і закупити:
2 кг помідорів;
кілограм солодкого перцю;
300 г сухих стручків червоного гострого перцю;
Часнику (теж грам 300);
І стільки ж хрону (використовуємо тільки свіжий корінь);
оцет 9% (знадобиться 1 стакан);
сіль — в тому ж обсязі.

Овочі вибираємо тільки хороші, миємо, даємо висохнути (щоб напевно). Відправляємо їх у м’ясорубку. Хрін і часник бажано перемолоти окремо в блендері. Чим дрібніше вони будуть, тим краще.

Все. Додаєте оцет, сіль і старанно перемішуєте. Даєте трохи постояти, пів годинки — годинку. За цей час помийте і прогрійте в духовці маленькі баночки. Розкладіть в них приправу. Закривати можна і пластиковими кришками.

Але в теплі аджика може довго не прожити. Поставте її або в холодильник, або в льох (на балкон).

Тепер у вас завжди буде в запасі прекрасна доказова база вашого кулінарної творчості у вигляді неперевершеної та смачної аджики.

Інші статті по темі:

Обговорити статтю на форумі



Loading...
©  Новини України на Rivnist.In.Ua - незалежний погляд на новини в Україні та світі, зокрема: політика, суспільне життя, економіка, кримінал, події, спорт, культура.  2010-2015