Прийоми приготування смачних макаронів
Подивитись всі дописи у розділі: Перші страви. Розміщено: 23.08.2014 в 14:29.Макарони завжди виручають в скрутну хвилину, наприклад, якщо треба приготувати швидкий обід або вечерю. Та й взагалі паста — це не тільки швидко, але й смачно. Пропонуємо взяти на замітку 10 рецептів. Різноманітність гарантовано!
1. Макарони по-флотськи
«Паста по-російськи» — саме так можна назвати улюблені всіма макарони по-флотськи! Рецепт виявляється першим у нашому топі неспроста: приготування страви займає зовсім небагато часу, та й інгредієнтів знадобиться мінімум: крім самих макаронів, фарш і цибуля з морквою.
2. Паста з салямі в томатному соусі
Ця паста — відмінна страва на швидку руку. Для того, щоб вона готувалася ще швидше, радимо завжди тримати в холодильнику «про запас» банку різаних помідорів у власному соку — корисна в господарстві річ! Але взагалі томати підійдуть будь-які — свіжі або консервовані у власному соку. Якщо вони будуть цілими, то перед додаванням в сковорідку томати потрібно подрібнити в блендері або протерти на тертці. Замість салямі цілком можна взяти сирокопчений бекон, а для створення контрастних текстур і смаку посипати готову пасту не пармезаном, а хлібними крихтами з красивою назвою — «панграттата».
3. Паста з брокколі
Ця страва від початку і до кінця готується в одному посуді — і всього за 15 хвилин! Але фастфудом це не назвеш: корисного брокколі тут навіть більше, ніж макаронів!
4. Паста з сьомгою у вершковому соусі
Паста з сьомгою у вершковому соусі — типова ресторанна страва, яку насправді легко повторити вдома, причому менше, ніж за півгодини.
5. Паста з грибним соусом
Цю елементарну в приготуванні пасту східний кулінар Ельчин Сафарлі радить їсти, коли «складно всередині» і організму потрібно отримати свою порцію гормонів щастя. Правда, зважаючи на високу жирність страви, вдаватися до неї варто не частіше одного разу на тиждень.
6. Паста з креветками та чері
Паста з креветками та чері — одна з тих страв, які готуються чи не швидше, ніж з’їдаються. Якщо ви любите морепродукти, то обмежуватися одними креветками не варто, краще купити коктейль з морепродуктів і приготувати лінгвіні з дарами моря.
7. Паста з курячим філе
Якщо в компанію до витонченим макаронних виробів додати яскраві овочі, наприклад, різнокольоровий болгарський перець і стручкову квасолю, то готова страва сподобається навіть тим, хто не любить пасту! Адже це вже практично і не паста, а теплий макаронний салат.
8. Спагеті карбонара
Італійський шеф П’єтро Ронгоні стверджує, що класична паста карбонара готується без вершків, тільки з жовтками. Втім, справедливості заради варто визнати, що італійські вугільники їли так пасту швидше за необхідності. Але в століття холодильників можна і «змахлювати». До того ж, на наш погляд, з вершками смак у пасти виходить більш ніжним і кремовим.
9. Каннелоні з курячим фаршем
Каннелоні — це великі макарони, які фарширують і запікають у духовці. В якості начинки ми пропонуємо використовувати ніжний курячий фарш. Якщо хочеться чогось більш пікантного — приготуйте каннелоні з гострим томатним соусом або з шинкою і моцарелою.
10. Паста болоньєзе
Болоньєзе — популярний італійський м’ясний соус до пасти. В Італії його найчастіше подають до тальятелле або папарделле — широкої і довгої локшини, однак ніхто не забороняє подати соус і до звичних для всіх пір’ю або спагетті.