Варення з полуниці: 5 нових рецептів

Подивитись всі дописи у розділі: Варення. Розміщено: 19.06.2015 в 20:37.
Варення з полуниці: 5 нових рецептів
Як варити полуничне варення: актуальні рецепти

Душевні рецепти для тих, хто активно готується до збору врожаю полуниці. Мінімум зусиль, і звичне полуничне варення перетворюється в баночку розкішного десерту!
Полуниця — сама довгоочікувана ягода, яка першою з’являється на наших грядках. На жаль, полунична пора триває дуже недовго, тому кожна господиня поспішає зробити якомога більше домашніх заготовок.

Пропонуємо відступити від традиційних звичних рецептів і цього року приготувати з полуниці що-небудь незвичайне. Наприклад, сухе варення. Або екстравагантний конфітюр з перцем. Вивчайте 5 докладних рецептів з покроковими фото і вибирайте!

Рубінове варення з полуниці

Ніжне і дуже смачне варення. Пелюстки шипшини надають йому характерний тонкий аромат. Цікава текстура і гармонійний смак не залишать байдужим навіть найвибагливішого гурмана.

РЕЦЕПТ РУБІНОВОГО ВАРЕНЯ З ПОЛУНИЦІ

Що потрібно:

1 кг полуниці (бажано дрібної і одного розміру)
200 г пелюсток шипшини (чайної троянди)
1,2 кг цукру
0,5 ч.л. лимонної кислоти
100 мл води

Як приготувати рубінове варення з полуниці:

1. Ретельно вимити полуницю.
2. Висушити ягоди на паперовому рушнику.
3. Засипати ягоди половиною цукру, залишити на 5 годин.
4. Ретельно, намагаючись не пом’яти, вимити пелюстки шипшини. Висушити на паперовому рушнику.
5. Додати до пелюсток половину лимонної кислоти і злегка перетерти руками, щоб краще відкрився запах.
6. Влити воду в підходящу за обсягом ємність. Додати цукор, варити на слабкому вогні до його повного розчинення.
7. Додати решту лимонної кислоти, розмішати.
8. Всипати пелюстки, довести до кипіння.
9. Додати в ємність ягоди разом з соком, що виділився, довести до кипіння і зняти піну. Варити 5 хвилин на середньому вогні.
10. Охолодити варення і знову довести до кипіння. Варити ще 5 хвилин. Повторити процедуру 2-3 рази.

Розкласти в сухі стерилізовані банки, закатати. Зберігати в прохолодному місці.

Варення з полуниці з м’ятою і лимоном

Три різних аромати чудово доповнюють один одного і роблять смак цього варення таким що запам’ятовується і ні з чим не порівнянним. М’яту при бажанні можна замінити мелісою.

РЕЦЕПТ ВАРЕНЬЯ З ПОЛУНИЦІ З М’ЯТОЮ І ЛИМОНОМ

Що потрібно:

1 кг полуниці
1 кг цукру
2 лимона
100 г свіжої м’яти

Як приготувати варення з полуниці з м’ятою і лимоном:

1. Промити полуницю, видалити чашолистки. Висушити ягоди на паперовому рушнику.
2. Викласти полуницю в каструлю з товстим дном, пересипаючи цукром. Залишити на кілька годин, щоб ягоди пустили сік.
3. Вимити м’яту, відокремити листя від стебел.
4. Ретельно вимити лимони, зняти тонкий шар цедри.
5. Очистити лимони від плівок, нарізати невеликими шматочками.
6. Довести полуницю до кипіння, додати лимонні шматочки. Варити 15-20 хвилин.
7. Покласти листя м’яти. Перемішати.
8. Додати цедру. Перемішати.
9. Варити ще 15-20 хвилин на слабкому вогні, знімаючи піну і акуратно помішуючи.
10. Розлити гаряче варення в стерилізовані банки і закатати.

Перевернути, укутати до повного охолодження.

Сире варення з полуниці з ківі

Вітамінне і корисне варення для всієї родини. У ньому міститься велика кількість цукру, оскільки воно готується без термічної обробки. Такі ласощі можна заморожувати в порційних формочках, а потім використовувати для приготування смузі та коктейлів.

РЕЦЕПТ СИРОГО ВАРЕНЬЯ З ПОЛУНИЦІ З КІВІ

Що потрібно:

400 г полуниці
4 ківі
700 г цукру

Як приготувати сире варення з полуниці і ківі:

1. Промити полуницю, видалити чашолистки. Ретельно висушити ягоди на паперовому рушнику.
2. Очистити ківі.
3. Нарізати невеликими шматочками.
4. Подрібнити полуницю за допомогою блендера.
5. Подрібнити ківі блендером.
6. Змішати полуницю і ківі.
7. Додати цукор, збити до його повного розчинення (щоб прискорити процес, масу можна трохи нагріти).
8. Розлити варення в стерилізовані сухі банки, закатати.

Зберігати в холодильнику.

Конфітюр з полуниці з шоколадом і перцем чилі

Конфітюр з шоколадом — незвичайні ласощі для справжніх гурманів. Хороший для прошарку домашніх тортів, подачі морозива і млинців. Перець чилі надає конфітюр трохи гостроти і злегка нейтралізує зайву солодкість.

РЕЦЕПТ КОНФІТЮР З ПОЛУНИЦІ З ШОКОЛАДОМ І ПЕРЦЕМ ЧИЛІ

Що потрібно:

1 кг полуниці
1 кг цукру
100 г гіркого шоколаду
1 перець чилі

Як приготувати конфітюр з полуниці з шоколадом і перцем чилі:

1. Вимити полуницю, видалити чашолистки. Висушити ягоди.
2. Очистити чилі від насіння. Нарізати максимально дрібними кубиками.
3. Засипати перець 1 ст.л. цукру на 2-3 години.
4. Засипати полуницю цукром, залишити на 2-3 години.
5. Довести ягоди до кипіння. Варити на слабкому вогні, постійно помішуючи, до середньої густини. Додати перець, довести до кипіння.
6. Покласти шматочки шоколаду, розмішати.

Готовий конфітюр розлити в стерилізовані баночки, закатати. Зберігати в холодильнику.

Сухе варення з полуниці

Сухе варення з полуниці — рецепт старовинної кухні. У сучасному розумінні це ароматні й надзвичайно смачні цукати. Такі ласощі припадуть до смаку всім, їх аромат нагадає про сонячне літо.

РЕЦЕПТ СУХОГО ВАРЕНЬЯ З ПОЛУНИЦІ

Що потрібно:

1 кг полуниці
800 г цукру
200 г цукрової пудри (при бажанні в цукрову пудру можна додати трохи ваніліну або кориці)
1 л води

Як приготувати сухе варення з полуниці:
1. Промити ягоди, видалити чашолистки.
2. Приготувати сироп з води і цукру.
3. Додати в сироп ягоди, довести до кипіння. Охолодити, зняти піну.
4. Знову довести до кипіння, охолодити і зняти піну. Повторити процедуру 5-6 разів.
5. Відкинути ягоди на друшляк і залишити на ніч, щоб сироп повністю стек.
6. Розкласти полуницю на деко, покрите пергаментом.
7. Підсушити в духовці з відкритими дверцятами при 65 ° С протягом 1 години.
8. Обваляти ягоди в цукровій пудрі і скласти в скляні банки.

Зберігати в прохолодному сухому місці.

©  Новини України на Rivnist.In.Ua - незалежний погляд на новини в Україні та світі, зокрема: політика, суспільне життя, економіка, кримінал, події, спорт, культура.  2010-2022