Смачне варення з черешні і оригінальний черешневий джем

Подивитись всі дописи у розділі: Варення. Розміщено: 21.06.2015 в 16:00.
Смачне варення з черешні і оригінальний черешневий джем
Рецепт варення з черешні з лимоном - дуже смачно!

Багато господинь ніколи не варили черешневе варення. У центральній частині нашої країни вона практично не росте і продається за такими цінами, що мрієш хоча б трошки свіжої поїсти. А купити відро черешні та наварити варення для простої родини — зовсім нереально.
Однак, якщо ви живете на півдні і задумалися про те, як заготовити на зиму ваш черешневий урожай, пропонуємо простий рецепт смачного грецького варення і джему з черешні.

Варення з черешні варять так само, як і з вишні. А недолік кислоти в ягодах заповнюють додаванням лимонного соку або апельсина. Якщо ви хочете отримати більш густий сироп, близький по консистенції до желе, в черешневе варення можна додати пектин або просте терте яблуко (яблучне пюре).

Рецепт смачного варення з черешні

Це черешневе варення вариться без кісточок. Причому, якщо ви любите гладкий вигляд цього ягідного десерту, то можна перемолоти черешню (очищену від кісточок) в блендері. Тоді у вас вийде черешневий джем. А якщо вам подобається відчувати шматочки ягід в сиропі, то залиште очищені ягідки як є, вийде варення.

Пропорції для варення з черешень з лимоном

Черешня (стиглі ягоди без пошкоджень, зважувати ще з кісточками) — 1 кг;
Цукор — 3 склянки (приблизно, 690-700 г);
Лимонний сік — 2 столових ложки.
У варення для аромату можна ще додати ванільний цукор, мигдальний лікер або мигдалеву есенцію (кілька крапель).

Як варити варення з черешні

Черешню промити, обсушити. Вийняти черешневі кісточки — спеціальним пристосуванням або зворотною стороною шпильки (підчепити кісточку і вийняти). Виймати кісточки треба над тазом, в якому будете варити варення, щоб смачний черешневий сік не пропадав даремно, а збирався в посуд з ягодами.

Подрібнити черешню блендером (якщо хочете варити джем). Хто варить варення — пропускаємо цей етап.

Викласти черешню в таз, пересипаючи цукром. Залишити на ніч у нежаркому місці (виділиться багато соку для варіння варення). Якщо хочете, можна варити і відразу (без настоювання), але часто помішуйте, щоб спочатку варення не пристало до тазу.

Почати варіння черешні: довести до кипіння, помішуючи. Зменшити вогонь. Варити, помішуючи і знімаючи пінки (хвилин 35-40).

Незадовго до кінця — додати в черешню лимонний сік.

Ознака готовності черешневого варення або черешневого джему

Крапля готового варення / джему, що впала на охолоджене блюдце, не розтікається.

Залити гаряче варення в підготовлені банки (промиті з содою або миючим засобом і стерилізовані). Рівень варення — майже до верху. Закрити так само підготовленими кришками.

Зберігати банки з готовим варенням з черешні можна при кімнатній температурі. А варення під пластмасовою кришкою або відкриту розпочату банку ставити в холодильник.

©  Новини України на Rivnist.In.Ua - незалежний погляд на новини в Україні та світі, зокрема: політика, суспільне життя, економіка, кримінал, події, спорт, культура.  2010-2022