Абрикосове варення та джеми – найкращі перевірені рецепти варення з абрикос
Подивитись всі дописи у розділі: Варення. Розміщено: 23.06.2015 в 20:21.Смачні, стиглі абрикоси — ідеальний матеріал для різного виду варення та джемів. Ми вам пропонуємо приготувати смачні та оригінальні абрикосові варення за нашими рецептами і запевняємо, що ваші гості та домашні не залишаться байдужими до такого смаколика і попросять добавки.
Абрикосовий джем з лимоном і маслом
Щоб приготувати абрикосовий джем вам буде потрібно:
1 кг трохи недозрілих абрикосів і стільки же цукру,
1 великий лимон,
2 ст.л. вершкового масла.
Як приготувати абрикосовий джем
Каструлю для варення змастіть вершковим маслом.
Абрикоси розділіть на половинки, викладіть шарами, пересипаючи цукром.
Зверху полийте соком лимона. Прикрийте каструлю і залиште на ніч. За час відстоювання виділиться сік — його потрібно стільки, щоб трохи покривав абрикоси, зайве, якщо буде необхідно, злийте.
Проваріть 15 хвилин, помішуючи, на середньому вогні — поки весь цукор повністю не розчиниться. Потім збільште вогонь і варіть, помішуючи, 20-30 хвилин — до бажаної консистенції.
Розкладіть в стерильні банки і закатайте.
Варення «п’ятихвилинка» з абрикосів
Для приготування цього «швидкого» варення вам знадобиться по 1,5 кг щільних недозрілих абрикосів і цукру.
Абрикоси вимити, ретельно обсушити, кісточки видалити. Покладіть абрикоси в таз або каструлю з широким дном, пересипаючи цукром, прикрийте рушником і залиште на ніч у холодильнику.
Після цього поставте на плиту і варіть 5 хвилин з моменту закипання, струшуючи таз і збираючи піну.
Зніміть з вогню, відставте на 3 години.
Цю процедуру слід повторити тричі.
Після третього варіння розкладіть в гарячі сухі стерильні банки і закатайте.
Абрикоси в желе
1 кг недозрілих абрикос без кісточок, ідеально — дички,
2 ст. цукру,
30 г швидкорозчинного желатину,
лимонна кислота на кінчику ножа.
Абрикоси (можна залишити їх половинками, а можна нарізати смужками) змішайте з цукром, лимонною кислотою і желатином, поставте на ніч у холодильник.
Вранці продезінфікуйте окропом банки. Каструлю з абрикосами поставте на середній вогонь. Якщо соку виділилося зовсім мало, влийте 0,5 ст. води.
Як тільки варення закипить — розкладіть в банки і закатайте.
Варення з абрикосів з аличею
1 кг абрикосів,
0,5 кг аличі,
1,5 кг цукру.
Фрукти промийте та висушіть, розділіть на половинки, кісточки видаліть і половину збережіть.
Викладіть м’якоть в таз для варення, пересипаючи цукром, залиште на ніч у холодильнику, щоб виділився сік.
Вранці кісточки розбийте, дістаньте ядра. Проваріть фрукти 15 хвилин з моменту закипання, додайте кісточки в варення, дайте закипіти, зніміть з вогню і залиште до вечора.
Проваріть ще раз 15 хвилин, розкладіть в гарячі стерильні банки і закатайте.
Конфітюр з абрикосів зі смородиною
1 кг абрикосів (найкраще солодка дичка),
0,5 кг червоної смородини,
1,4 кг цукру.
З абрикосів видаліть кісточки, складіть їх в полотняний мішечок, міцно зав’яжіть.
Смородину зніміть з гілочок, змішайте ягоди з абрикосами, покладіть мішечок з кісточками, влийте 1 ст. води і варіть на середньому вогні, помішуючи, півгодини.
Остудіть, кісточки видаліть, ретельно вичавивши мішечок, всипте цукор, перемішайте ложкою, знову доведіть до кипіння.
Варіть, знімаючи піну і помішуючи, до потрібної вам консистенції. Розкладіть в простерилізовані банки і закатайте.