Варення з червоної смородини (порічок): кращі перевірені рецепти
Подивитись всі дописи у розділі: Варення. Розміщено: 29.06.2015 в 17:46.Варення із червоної смородини, або як їх називають в Україні – з порічок, вариться за таким же принципом, як і багато інших видів варення з вишень, чорної смородини, агрусу, малини, чорниць та абрикос. Головне — зібрати якісні ягоди, правильно їх підготувати і постійно стежити за процесом варіння. Якщо ви переварите заготовку, то її смак сильно зіпсується. Отже, спочатку поговоримо про підготовку плодів.
1. Усі ягоди обережно обірвіть з гілочок, звільніть від лушпиння та листя. Найкрасивіші гілки можна залишити з плодами. У такому вигляді варення також можна варити. Однак воно зберігається набагато менше, ніж «чистий варіант».
2. Дуже смачним виходить і варіант без варіння. Ягідки просто засипте цукром (на 1 кг плодів — 2 кг цукрового піску). Потовчіть масу товкачем, залиште в прохолодній кімнаті на всю ніч. З ранку розмішайте цукор, розлийте заготовку по чистим банкам, зберігайте в холодильнику.
3. Варіант з варінням готується за таким же принципом, просто перед закупорювання його необхідно проварити 15 хвилин.
Вам буде до смаку і желе з червоної смородини на зиму. Готується воно досить швидко, тому настійно рекомендуємо вам його спробувати.
Желе із червоної смородини (порічок)
Для приготування смородинового желе, вам необхідно:
1. Визначитися зі способом приготування: з варінням або без.
2. Обірвати 2 кг ягід, промити, висушити їх.
3. Підготувати 3 кг цукрового піску, емальований таз, ложку і дрібне сито.
Без варіння варення готується наступним чином: Після того, як ви засипали плоди цукром, перетерли крізь сито, видалили всі кісточки, зваріть сироп з однієї склянки води і однієї склянки цукру. У нього додайте желе, проваріть п’ять хвилин, виставивши слабкий вогонь. Під час кип’ятіння обов’язково знімайте пінку. Як тільки желе буде готове, розлийте його по банках і приберіть в холодильник.
Варення із червоної смородини 5 хвилинка
Вимийте 1 кг порічкових плодів, очистіть, викладіть обсихати. Поставте варитися сироп зі склянки води і 1,5 кг цукрового піску. Масу доведіть до кипіння, відразу ж засипте чисті і сухі ягоди. Знову все прогрійте до кипіння. Варіть при регулярному помішуванні рівно п’ять хвилин!
Варення з червоної смородини з апельсинами
Інгредієнти: — цукор, смородина — по 1 кг — дрібний апельсин — 2 шт.
Приготування: Смородину пропустіть через м’ясорубку, засипте цукровим піском. Якщо під рукою не виявилося м’ясорубки, скористайтеся простим товкачем. Заготівля в цьому випадку вийде ще смачніше. Один неочищений апельсин також пропустіть через м’ясорубку (або дрібненько наріжте ножем). З другого апельсина вичавити сік. Апельсинову м’якоть змішайте з смородиновим варенням, закип’ятіть, влийте апельсиновий сік. Поваріть при регулярному розмішуванні. Для варіння вам знадобиться близько 7 хвилин. Закрийте в банки, охолодіть.
Рецепт варення з червоної смородини з бананом
Інгредієнти: — сік червоного смородинки — 1 літр — сахарок — 600 г — банани — 5 шт.
Приготування: Ягідний сік налийте в емальовану ємність, всипте цукровий пісок. Банани розімніть до стану пюре, на середньому вогні доведіть до кипіння, зменшіть нагрів, варіть сорок хвилин. У гарячому вигляді розкладіть варення по стерильним баночках.
Смородиновий джем з черешнями
1,5 кг смородини опустіть в окріп, проваріть пару хвилин, перетріть через сито. У вас повинно вийти півтора кілограма ягідного пюре. Додайте в нього 1 кг цукру, помістіть на середній вогонь, варіть до загустіння. Додайте в нього 500 г черешні, варіть джем до готовності. Час від часу плодову суміш розмішуйте, розкладіть по простерилізувати банок, закатайте кришками.