Суп з кульбаби
Подивитись всі дописи у розділі: Перші страви. Розміщено: 09.07.2015 в 20:23.Сьогоднішній суп пропонуємий у розділі «Рецепти» начебто легкий, зелений і трав’яний, а на ділі — з подвійним білком. На прозорому яловичому бульйоні і з сирими яйцями.
Забігаючи вперед: я все так готую. Грибний суп у мене теж зварений на м’ясі курочки або на кісточці. Порожня вегетаріанська їжа «пролітає» занадто швидко, і сім’я починає маячити у холодильника вже через годину-дві…
Вступ трохи довгий, а рецепт найпростіший.
Яловичину зварити в третій воді, тобто двічі бульйон закип’ятити і злити (суп буде чистий, як сльоза).
Коли м’ясо стане м’яким, покласти в каструлю цибулю, моркву, чорний перець і лавровий лист: вийде улюблена основа більшості супів, можливо, занадто одноманітна, але звична. Мало хто із співвітчизників погоджується їсти європейські пюре з крапелькою вершків або молочні супи з рибою …
Готовність овочів я визначаю по цибулі: повністю прозорі цибулини викидаю і запускаю в суп картоплю. Багато.
Я, до речі, і чорний перець викидаю (за бажанням трудящих) і тому варю його в чайному ситечку… Ось, розкрила вам свою найголовнішу військову таємницю.
За п’ять хвилин до готовності, коли картопля ось-ось дійде, всипаю солодкий зелений горошок — свіжий або заморожений, з пакета. Але не з банки: з банки — моветон і повна крайність. А взагалі щасливі дачники, у кого ці ласощі ростуть на грядці.
Все, можна вимикати. Тепер сіль. Ніжний солодкий смак з тихими нотами перцю і звичною картоплею.
Треба взяти яйце і акуратно розбити над каструлею так, щоб жовток залишився цілим.
Ще …
Я кладу яйця з розрахунку по два на тарілку, і в результаті гарячий суп стає схожий на галявину кульбаб: помаранчеві жовтки на яскравій зелені.
Шкода, краса зберігається недовго: зелень швидко мігрує у бік хакі, а ошпарений білок стає непрозорим і біліє.
Скільки варю цей варіант зеленого супу (адже борщ з щавлю, ревеневий суп або суп з кропиви робляться приблизно так само), стільки думаю, що краса швидкоплинна, на жаль…