Як зробити томатний соус власноруч

Подивитись всі дописи у розділі: Консервація. Розміщено: 02.08.2015 в 7:06.
Як зробити томатний соус власноруч
Томатний соус можна зробити самостійно

З помідорів роблять найрізноманітніші заготовки на зиму: томати солять, квасять, маринують, консервують — у власному соку або у вигляді томатного пюре, готують томатний соус, томатний сік і навіть варять варення.

Ми зазвичай використовуємо для приготування страв покупний томатний соус. На жаль, часто він не найкращої якості. Тому я і пропоную приготувати вам самостійно дуже смачний томатний соус на зиму. Ви будете точно впевнені, що в нього поклали, та й за смаком він набагато смачніше магазинного аналога. Такий корисний соус відмінно підходить для м’яса, морепродуктів і приготування різних страв.

Інгредієнти для приготування томатного соусу:

  • 850 г — помідорів
  • 1 чайн. л. — насіння гірчиці
  • 1/2 склянки — оцту (краще брати яблучний)
  • 6 зубочки — часнику
  • 1,5 склянки — цукру
  • 5 г — чорного перцю
  • 10 г – солі

Приготування томатного соусу:

Перець, гірчицю і зубочки часнику зав’яжіть в марлю, зробивши мішечок.
Помідори очистіть від шкірки і розріжте на часточки.
Перекладіть помідори в каструлю разом з мішечком зі спеціями.
Додайте сіль, оцет, цукор.
Поставте на маленький вогонь і варіть 40 хвилин, не забуваючи помішувати.
Мішечок зі спеціями викинете, а соус розлийте по півлітрових баночках.
Відразу закатати баночки кришками.

Томатний соус за цим рецептом виходить настільки смачним і запашним, що його просто можна мазати на хліб і насолоджуватися смаком. Зазвичай у мене, його з’їдають до настання холодів, так що я намагаюся заготовити побільше баночок.

Приємного вам смаку!

Інші статті по темі:

Обговорити статтю на форумі



Loading...
©  Новини України на Rivnist.In.Ua - незалежний погляд на новини в Україні та світі, зокрема: політика, суспільне життя, економіка, кримінал, події, спорт, культура.  2010-2015