Як засолити зелені помідори

Подивитись всі дописи у розділі: Консервація. Розміщено: 08.10.2015 в 15:20.
Як засолити зелені помідори
Перевірений рецепт смачних зелених помідор на зиму

Наприкінці літа та початку осені багато з нас стикаються з тим, що на грядках ще залишається велика кількість зелених помідорів. Що з ними робити?

Існують різні заготовки із зелених помідорів. Найпоширенішими можна назвати:

— Салат із зелених помідорів
— Соус із зелених помідорів
— Солоні і мариновані зелені помідори на зиму.

Як маринувати зелені помідори, ми вже писали. Зараз же розберемо рецепт солоних зелених помідор.

Слід відразу зазначити, що рецептів соління зелених помідор досить багато, і в мережі їх мабуть є тисячі. Є рецепти солоних зелених помідор, коли помідори ріжуться на частини і приправляються різними спеціями. Однак автор цих рядків досить ледача людина тому пропоную вашій увазі найбільш простий рецепт солоних зелених помідор, в якому використовуються цільні плоди, а на смак вони виходять, на мій погляд, навіть краще різаних, і саме головне не вимагають багато часу на приготування.

Щоб зробити солоні помідори зелені, нам потрібно:

Довільна кількість зелених помідорів

2 зубчики часнику
1 ½ літра води
10 горошин запашного перцю
5 шт. гвоздики
2 — 3 лаврових листки
4 столові ложки цукрового піску
3 столові ложки солі
2 столові ложки столового оцту
Трохи гіркого перцю.

Спосіб приготування солоних зелених помідорів:

Щоб приготувати солоні зелені помідори, найкраще брати круглі, без зовнішніх пошкоджень й досить пружні плоди.

Солоні зелені помідори ми будемо закочувати в літрові банки. Тому заздалегідь готуємо банки: миємо й стерилізуємо їх.

Консервування зелених помідор на зиму ми починаємо з того, що промиваємо водою помідори і чистимо часник.

Далі розкладаємо помідори по баночках, перекладаючи їх нарізаним часником.

Після цього готуємо маринад. Для цього вливаємо в каструлю воду, додаємо всі інші інгредієнти, крім оцту. Ставимо на вогонь. Як тільки маринад закипить, вливаємо оцет.

Готовим маринадом заливаємо помідори. Далі пастеризуємо помідори протягом 10 — 15 хвилин. Закочуємо залізними кришками. Зберігати солоні зелені помідори найкраще в холоді. Однак, якщо у вас немає льоху або недостатньо місця в холодильнику, то можна залишити солоні помідори при кімнатній температурі.

Солоні зелені помідори можна подавати, як окрему закуску, так і в якості солоного доповнення до м’ясних страв і страв з круп.

В будь-якому разі, користь солоних зелених помідорів для нашого організму безцінна. Зелені помідори багаті калієм, який бере участь в обмінних процесах організму.

Інші статті по темі:

Обговорити статтю на форумі



Loading...
©  Новини України на Rivnist.In.Ua - незалежний погляд на новини в Україні та світі, зокрема: політика, суспільне життя, економіка, кримінал, події, спорт, культура.  2010-2015