Варення з малини без варіння: перевірений рецепт
Подивитись всі дописи у розділі: Варення. Розміщено: 27.06.2016 в 6:55.Найбільш популярні ласощі, створені природою, — це малина. Маленькі червоні ягоди здатні подарувати райську насолоду кожному, хто до них доторкнеться. Смачна і солодка малина — відмінний природний антидепресант, що підвищує, до того ж, не тільки настрій, але і імунітет. Адже коли в зимові холодні дні хворіємо ми або наші рідні, то першим і обов’язковим кроком на шляху до одужання є чай з малиновим варенням. Так чому б не зберегти літні вітаміни на зиму, щоб потім можна було підсолоджувати собі життя холодними зимовими вечорами.
Знадобиться для приготування варення з малини наступне:
1 кілограм малини;
2 кілограми цукру.
Як зробити варення з малини без стерилізації
Щоб почати приготування малинового варення, для початку потрібно ретельно перебрати ягоди. Якщо будуть потрапляти гнилі або переспілі надто ягоди, то для варення їх, звичайно ж, краще не брати. Очистіть всю зібрану малину від листя, паличок, гілок та іншого. Набирайте ягоди невеликими жменями і добре промивайте під струменем прохолодної (ні в якому разі не гарячої) води. Помиту малину складайте в глибоку ємність, наприклад, миску. Зверху насипте цукор. Головне — пам’ятайте, що вагове співвідношення цукру і малини — 2 до 1, тобто цукру повинно бути більше рази в 2.
Не менш важливим буде вибір: як перетерти малинку? Можна, по-старому, ложкою, а можна бути більш сучасним і скористатися блендером. Останній варіант набагато простіше, та й результат роботи стане помітнішим набагато швидше. Всього за кілька хвилин вам вдасться перетерти весь «солодкий» кілограм.
Перетерту малину для приготування варення варити не потрібно. Візьміть її і просто перекладіть в стерильні сухі банки. Можна просто накрити кожну банку з малиновим варенням кришкою і відразу ж поставити в холодильник. Якщо ж ви віддаєте перевагу зберігати малинове варення не в холодильнику, то «побалуйте» і без того солодкий продукт порцією цукру, та побільше. Шар цукру потрібно накласти поверх соковитої малини, це вбереже варення, приготоване без варіння, від появи цвілі. Тримати малинове варення краще в темному холодному місці.
Рецептура приготування улюбленого малинового варення — головна складова кулінарного меню будь-якої господині. Заготовки цих ласощів на зиму сприяють гарному настрою в студену пору. Адже так приємно посидіти в холоду за чашкою гарячого чаю з ароматним малиновим варенням. Однак їсти його можна і в цілях профілактики. Такий ось природний антибіотик створила природа, чому б не запастися ним на цілий рік? Готуйте вдома варення з малини влітку за рецептом і насолоджуйтеся ласощами протягом всієї зими!