Заправка для борщу на зиму: покроковий рецепт

Подивитись всі дописи у розділі: Консервація. Розміщено: 06.08.2016 в 7:04.
Заправка для борщу на зиму: покроковий рецепт

Кінець літа для більшості жінок пов’язаний з консервацією. І головним овочем, який мабуть закриває кожна хазяйка є помідори. Адже закриті помідори так само смачні як і свіжі і до того ж корисні. А цього року урожай помідорів в більшості регіонів України досить гарний, то крім звичайних закритих банок з помідорами, деякі хазяйки шукають рецепти аджики (рецепти аджики — 1, 2), томатної пасти і різних салатів, аби використати щедро подарований цього року природою урожай помідорів.

А ще з зайвих помідорів можна приготувати заправку для борщу, адже борщ люблять майже всі, і така заправка, приготована влітку, значно економить час взимку.

Борщ повинен бути не тільки смачним, але і правильного кольору — червоного, як свіжий буряк. У заправці овочі зберігають свій колір і аромат, тому і взимку борщ може бути, як літній.

Що потрібно для приготування борщової заправки

Для приготування заправки знадобляться свіжі овочі – і бажано, овочі не з магазину, а безпосередньо з грядки.

Для літрової банки заправки знадобиться:

• буряк — 2 шт .;
• морква — 2 шт .;
• помідори — 2 шт .;
• перець болгарський — 2-3 шт .;
• цибуля ріпка — 1 шт .;
• яблуко (кисле) — ½ шт .;
• кріп (зелень) — 1 пучок;
• часник свіжий — головка;
• рослинна олія — 2 ст.л .;
• цукор — 1 ч.л .;
• сіль — 1 ч.л .;
• столовий оцет — 1 ст.л.

Покроковий опис приготування заправки для борщу на зиму:

1. Всі овочі ретельно вимити під проточною водою
2. Цибулю почистити, нарізати півкільцями (не дуже тонкими)
3. На дно каструлі налити трохи рослинного масла, викласти в неї цибулю, поставити каструлю на слабкий вогонь. Цибуля повинна тушитись, а не смажитися
4. Помідори покласти в друшляк, облити окропом, щоб шкірочка знімалася
5. Знімаємо шкірку з помідорів, щоб при тушінні вийшла помідорна маса, а не частинки помідор
6. Розрізаємо помідори навпіл, потім ріжемо півкільцями. Додаємо нарізані помідори до цибулі
7. Буряк очищаємо від шкірки, тремо на крупній тертці, додаємо в каструлю
8. Одну морквину тремо на дрібній тертці, другу на крупній плоскій тертці. Потім моркву додаємо до овочевої суміші в каструлі. Трохи збільшуємо вогонь, щоб суміш закипіла і дала сік. Якщо овочі не дуже соковиті, можна додати води
9. Із перцю прибираємо плодоніжки і насіння, нарізаємо кільцями. Часник чистимо — зубчики свіжого часнику м’які і білі
10. Додаємо перець і часник в овочеву суміш. Додаємо сіль, цукор і оцет — до цього часу суміш тушиться майже півгодини і всі овочі повинні бути м’якими
11. Якщо у вас є яблучний оцет, то замість половинки яблука можна додати половину чайної ложки яблучного оцту
12. Загальний час приготування заправки 50 хвилин, і заправка повинна бути густа. Якщо рідини багато, то можна збільшити час кипіння заправки
13. Викладаємо заправку в стерилізовані банки, поверх заправки наливаємо трохи рослинного масла
14. Закриваємо прокип’яченими кришками
15. Готова заправка для борщу зберігається до березня місяця

Смачного!

Інші статті по темі:

Обговорити статтю на форумі



Loading...
©  Новини України на Rivnist.In.Ua - незалежний погляд на новини в Україні та світі, зокрема: політика, суспільне життя, економіка, кримінал, події, спорт, культура.  2010-2015