Малосольні помідори по-вірменськи

Подивитись всі дописи у розділі: Консервація. Розміщено: 08.08.2016 в 6:38.
Малосольні помідори по-вірменськи

Рецептів заготовки помідорів на зиму знає кожна господиня мабуть не один, але кожного року коли достигають плоди помідорів, хочеться спробувати якийсь новий цікавий рецепт, щоб отримати новий смак консервованих або малосольних помідорів. Пропонуємо вашій увазі ще один цікавий рецепт засолювання помідорів по-вірменськи.

Страви, які прийшли до нас з Вірменії, завжди змушують захоплюватися своєю, почасти простотою і новизною смаку! Деякі з них навіть не вимагають витрат часу, на їх приготування потрібно буквально кілька хвилин! Однією з таких страв і стали малосольні помідори, які ми з вами навчимося готувати саме по-вірменськи!

Набравши потрібну кількість, помідори промивають і відокремлюють плодоніжки. Для соління відбирають тільки недозрілі томати, як кажуть в народі, «бурі». Важливо, щоб помідори були міцними, так як з них роблять «шкатулку», яку власне і фарширують зеленню для соління. Щоб зробити «шкатулку», не потрібно бути майстром, приблизно на четверту частину від всього обсягу надрізають «кришечку», яка буде легко підніматися, а частина її залишиться прикріпленою до плоду. Злегка піднімаючи зрізану частину, під неї накладають скільки увійде подрібненої зелені.

В якості начинки використовують зелень петрушки, кропу, беруть виключно на свій розсуд і обов’язково кладуть часник. Часник кладуть з розрахунку один великий зубчик на один плід. Після наповнення «кришечку» прикривають, а самі томати відправляють в емальовану каструлю або звичайну скляну банку, укладаючи пошарово. Звичайно, між шарами томатів можна покласти ще якісь інгредієнти, таким чином, коректуючи рецепт приготування малосольних помідорів по-вірменськи.

Порожнечі в ємності заповнюються свіжоприготовленим розсолом, що складається з солі і води. Солі кладуть 2 столові ложки на кожен літр холодної води. Розмішавши сіль, розсіл заливають і поверх кладуть гніт, якщо використовуються банки, то просто прикривається все це капроновими кришками.

Малосольні помідори будуть готові до подачі на стіл приблизно через чотири доби. До цього часу овочі придбають приємний аромат кропу і петрушки і насичений смаковий відтінок. Поки томати будуть доходити до готовності, їх, звичайно, краще тримати в холодильнику і, крім того, при вживанні все, що залишиться, також прибирати в прохолодне місце.

Малосольні помідори, приготовані по-вірменськи, перед подачею на стіл не промивають. Подають до картоплі, використовують як додатковий інгредієнт в приготуванні соусів до м’яса, заправок для супів і як самостійну закуску! Загалом, блюдо універсальне і корисне для роботи травної системи!

Інші статті по темі:

Обговорити статтю на форумі



Loading...
©  Новини України на Rivnist.In.Ua - незалежний погляд на новини в Україні та світі, зокрема: політика, суспільне життя, економіка, кримінал, події, спорт, культура.  2010-2015