Закриваємо помідори без стерилізації

Подивитись всі дописи у розділі: Консервація. Розміщено: 20.08.2016 в 20:04.
Закриваємо помідори без стерилізації

Скільки б банок такої консервації ви не заготовили — все одно до кінця зими не вистачить. Ці помідорчики настільки смачні, солодкі й ароматні, що відірватися від них неможливо. А господаркам процес консервації не принесе особливих клопотів і не займе багато часу.

Складові для приготування помідорів без стерилізації

Помідори — 800 г
Часник — 1/2 головки
Перець солодкий — 1/2 шт.
Петрушка — 5 гілочок
Перець гострий — 1 шт.
Кріп — 5 гілочок
Лавровий лист — 1 шт.
Перець чорний горошком — 5 шт.
Гвоздика — 2 шт.
Перець запашний горошком — 3 шт.
Зерна гірчиці — 1 ч.л.
Цукор — 1,5 ст.л.
Сіль — 2,5 ч.л.
Оцет 6% — 40 мл
Вода — 5 ст.

Опис процесу консервації

Порцій — 1 л
Час приготування — 45 хв

Помідори без стерилізації: рецепт, як приготувати

Підготувати стерилізовані банки. Очистити часник. Промити перці (гострий і солодкий). Просушити їх рушником. Видалити плодові ніжки. Звільнити від насіння. Гострий перець нарізати великими кільцями, а солодкий — смужками. Обполоснути і просушити рушником зелень. На дно банки висипати перець горошком, гвоздику, зерна гірчиці. Додати лавровий лист, часник, кільця гострого перцю, половину петрушки і кропу.

Рецепти консервації помідор на зиму:
Як закрити помідори на зиму — перевірений рецепт
Помідори на зиму без стерилізації та оцту

Ретельно промити томати холодною водою. Просушити рушником. Щільно укласти помідори в банку разом з смужками солодкого перцю. Покласти зверху гілочки зелені що залишилась.

Закип’ятити воду. Влити її в банку. Дати помідорам прогрітися 7 хв. Злити воду в емальовану миску. Ще раз закип’ятити. Наповнити нею банку з томатами. Залишити настоятися на 10 хв, прикривши кришкою. У миску злити воду. Всипати цукор і сіль. Довести до кипіння, періодично помішуючи її. Проварити маринад 7 хв на маленькому вогні. Додати оцет. Перемішати дерев’яною лопаткою.

У банку з томатами влити киплячий маринад. Маринад повинен злегка переливатися через краї. Закупорити ємність кришкою. Перевірити герметичність, перевернувши банку. Помістити ємність під теплу ковдру. Консервацію після охолодження перемістити в прохолодне місце для зберігання. Смачного!

Інші статті по темі:


Loading...
©  Новини України на Rivnist.In.Ua - незалежний погляд на новини в Україні та світі, зокрема: політика, суспільне життя, економіка, кримінал, події, спорт, культура.  2010-2015