Як зробити халву в домашніх умовах

Подивитись всі дописи у розділі: Торти. Розміщено: 21.08.2016 в 6:02.
Як зробити халву в домашніх умовах

Любите халву? Пропонуємо приготувати цей чудовий десерт в домашніх умовах. Виявляється, це не так складно, як здається на перший погляд. Буде потрібно мінімум продуктів і часу. Халва на нашу рецептом виходить дуже м’яка і зовсім не кришиться.

Складові для приготування халви

Насіння соняшнику очищені — 150 г
Вода — 5 мл
Олія соняшникова — 5 г
Мед — 35 г
Цукор — 15 г

Інформація
Порцій — 2
Час приготування — 30 хв

Халва домашня: рецепт, як приготувати

Очищені насіння соняшнику насипте на суху сковороду. Постійно помішуючи, підсушіть до легкого золотистого відтінку на помірному вогні. Періодично пробуйте на смак, щоб переконатися, що насіння готове.

Гаряче насіння насипте в чашу блендера з насадкою ніж.

Добре подрібніть до стану пасти. При подрібненні спочатку виходить дрібна крихта. При подальшому подрібненні насіння починають виділяти масло і перетворюються в густу пасту.

В окрему каструльку налийте воду, соняшникову олію. Додайте цукор і мед. Постійно помішуючи, на невеликому вогні доведіть до кипіння. Проваріть 2-3 хвилини і вимкніть вогонь.

Гарячий сироп додайте до насіння і добре перемішайте до консистенції однорідної в’язкої маси.

Силіконову форму змажте соняшниковою олією. Викладіть масу у формочки, утрамбуйте і залиште остигати на пару годин. Після вийміть з формочок і подайте до столу.

Приємного смаку!

Обговорити статтю на форумі



Loading...
©  Новини України на Rivnist.In.Ua - незалежний погляд на новини в Україні та світі, зокрема: політика, суспільне життя, економіка, кримінал, події, спорт, культура.  2010-2015