Про користь і шкоду китайського білого чаю

Подивитись всі дописи у розділі: Здоров’я. Розміщено: 19.08.2021 в 21:06.
Про користь і шкоду китайського білого чаю

Китайський чай допомагає відновити сили, підняти настрій, підвищити імунітет. Кожен сорт має свої унікальні якості. Наприклад, серед корисних властивостей Пуер найвідоміша — тонізуючий ефект. Цей чай бадьорить, підвищує працездатність, поліпшує увагу. Також варто уваги той факт, що білий чай купити в Києві досить легко може кожен, замовивши його на сайті tea.ua.

Білий чай — один з найкорисніших. Чайне листя проходять мінімальну обробку, зберігаючи найбільшу кількість вітамінів.

Еліксир безсмертя, імператорський напій — так називають на батьківщині білий чай, користь і шкода якого були добре відомі ще в Стародавньому Китаї.

Білий чай: опис, особливості

Білий чай отримав свою назву завдяки пухнастим ворсинкам на молодих нирках. До нього відносять 10 сортів, що мають особливий аромат, освіжаючий і м’який смак. Напої багаті квітковими, ягідними, горіховими, фруктовими та іншими смаковими відтінками. Колір протоки — персиковий, жовтий або коричневий.
Самими яскравими серед них є:

  • Бай Хао Інь Чжень — дорогий і популярний, відомий з XII століття.
  • Бай Му Дань — м’який і свіжий.
  • Шоу Мей з присмаком фруктів і квітів.
  • Гун Мей — квіткова розсип з горіховими і цукровими нотками.
  • Юе Гуан Бай з ароматом суниці і меду.

Основна ідея білого чаю — збереження листя в первісному вигляді. Для його створення використовують верхні листки і нирки з різних типів чагарників. Перед сушінням листочки не мне. Тому в процесі ферментації утворюється менше продуктів окислення, ніж у пуер, улун. Іноді сировину пресують, але дуже обережно, щоб не пошкодити.

Корисні властивості білого чаю
Цей чай вважається напоєм молодості, здоров’я і довголіття. Чим вище якість сировини, тим більше корисних властивостей зберігає лист. Чайна розсип містить вітаміни групи B, С, РР, мікроелементи, дубильні речовини, амінокислоти, антиоксиданти, ефірні масла. Цінні речовини потрапляють в настій тільки при дотриманні правил приготування.
При щоденному вживанні чай сприяє:

  • зміцненню серцево-судинної системи, зниження ризику розвитку гіпертонії, атеросклерозу, тромбозу;
  • активізації обміну речовин, зниженню зайвої ваги;
  • виведенню токсинів, продуктів розпаду;
  • поліпшенню мозкової активності;
  • зниження рівня холестерину і цукру в крові;
  • профілактиці бактеріальних інфекцій: стоматиту, ангіни, кишкових розладів;
  • поліпшенню уваги, зняттю втоми, підвищенню працездатності.

Чай омолоджує, зміцнює зуби, нігті, покращує стан шкіри. Він розслабляє нервову систему, допомагає зменшити дратівливість, стомлюваність.

Знаючи про те, як заварювати чай і як його правильно пити, ви максимально збережете корисні властивості напою.

©  Новини України на Rivnist.In.Ua - незалежний погляд на новини в Україні та світі, зокрема: політика, суспільне життя, економіка, кримінал, події, спорт, культура.  2010-2015