Оселедець маринований в томаті в домашніх умовах
Подивитись всі дописи у розділі: Риба. Розміщено: 31.12.2014 в 7:50.Солили, коптили, смажили ми оселедець. А сьогодні замаринуємо оселедець в томатному соусі. Це так само як маринувати скумбрію, тільки ще простіше і ще смачніше. Маринується оселедець і в домашніх умовах, не тільки на виробництві. Щоб замаринувати оселедець треба купити свіжоморожений оселедець, не солоний. Обробити на філе і порізати шматочками. Саме поєднання томатної пасти з цією рибою створюють приємний, пікантний смак. Заливаємо рибу томатним соусом, додаємо, звичайно ж, цибулю і в холодильник на ніч. Таким ось способом виходить маринований оселедець в томаті. Можна робити бутерброди на чорному хлібі, просто так поставити на блюді до приходу гостей. З картопелькою пюре просто пісня, а не закуска. Просто, швидко і доступно кожному. Дивуйте своїх рідних смачними стравами. Для приготування оселедця в домашніх умовах з томатом нам знадобиться 12 годин.
Інгредієнти для приготування страви «Оселедець, маринований в томаті»:
— Свіжоморожений норвезький оселедець — 2 штуки;
— Оцет 9% — 80 грам;
— Рослинна олія — 50 грам;
— Сіль екстра (краще кам’яна) — 2 \ 3 столові ложки;
— Цукор білий — 1 столова ложка;
— Томатна паста — 2 столові ложки;
— Цибуля ріпчаста — 2 головки.
Рецепт приготування оселедця маринованої в томаті:
Розморожуємо оселедець, миємо і протираємо серветкою насухо. Потрібно його почистити і обробити на філе. Робимо все це звичайно на папері, як ще наші бабусі робили. Спочатку обрізаємо голову, і витягуємо все, що там тягнеться за головою. Робимо надріз по спині і знімаємо шкуру. Черевце розрізаємо ножем. Акуратно відділяємо ікру або молоко, все інше викидаємо і протираємо серветкою всю рибу.
Руками акуратно відокремлюємо філе від кістки. Потім варто перевірити, чи немає кісточок на філе, якщо є, видалити. Ріжемо на порційні шматки, товщиною 2 сантиметри. Складаємо їх в посуд, де риба буде маринуватися.
Готуємо томатний соус.
У сковороду вилити рослинне масло і покласти томатну пасту. Включаємо камфорку і постійно перемішуючи, проварюємо суміш 2 хвилини.
Додаємо сіль, цукор і оцет. Перемішали до однорідної маси і вимкнули газ. Соус готовий.
Він повинен охолонути. Тим часом, ми чистимо і миємо цибуля ріпчаста. Нарізаємо її півкільцями і змішуємо з шматочками оселедця.
Заливаємо все томатним соусом і в холодильник на ніч.
Подавати можна на чорному хлібі або просто з картоплею пюре. Відмінна альтернатива всіма улюбленого звичайного солоного оселедця. Таке свіже рішення, підтримають всі ваші гості і друзі.
Зберігається вона досить довго, тиждень, але тільки в холодильнику. Можна ще додати свіжої зелені, але це на любителя.


