Сирні ватрушки з брусницею
Подивитись всі дописи у розділі: Випічка. Розміщено: 08.01.2015 в 19:36.Як ви відноситесь до ватрушок? Не хочеться возитися з дріжджами? Боїтеся, що тісто не підійде? Часу не вистачає? Пропоную альтернативне рішення: ватрушки з сирного тіста з сиром та ягодами брусниці. Ніжне, що тане в роті тісто не містить цукру. Рецепт цього тіста в моїй скарбничці зі шкільної лави, але зазвичай я пекла прості сирні завитки, посипані цукром. І одного разу, мене осінило — потрібна ягідна начинка, соковита, різноманітна, на будь-який смак. Я зупинилася на брусниці і цедрі апельсина. Але чим гарний це рецепт? Саме тим, що з начинкою можна експериментувати нескінченно!
Тоді беремося за справу:
Для тіста:
220-250 г сиру;
250 г маргарину або вершкового масла;
2 склянки борошна;
10 г розпушувача.
Для начинки:
220-250 г сиру;
100 г цукру (можна ванільного цукру);
2 сл. ложки борошна;
цедри з половини апельсина;
1 стакан брусниці (можна замороженої);
100 г цукру для посипання готових ватрушок.
М’який маргарин розминаємо з сиром. Борошно змішати з розпушувачем і додати до сиру. Все добре перемішуємо, скачуємо в кулю, накриваємо харчовою плівкою і залишаємо хвилин на 30-40 при кімнатній температурою «доходити».
Для начинки з апельсина знімаємо цедру, змішуємо з сиром, цукром і борошном. Начинка готова.
Тісто розділяємо на порційні шматки. З кожного шматочка розгортаємо коржик. На неї викладаємо сирну начинку, зверху жменьку ягід і акуратно закриваємо краї складочками.
Викладаємо наші ватрушки на деко, застелене пергаментом. У кожну ватрушку насипаємо приблизно по чайній ложці цукрового піску.
Заздалегідь розігріваємо духовку до 180 градусів і тільки після цього відправляємо туди наші ватрушки. Печемо до золотистого кольору, хвилин 25-30.