Незвичайні рецепти пасок і паски: дієтична, шоколадна, італійська

Подивитись всі дописи у розділі: Випічка. Розміщено: 09.04.2015 в 4:49.
Незвичайні рецепти пасок і паски: дієтична, шоколадна, італійська
Ми зібрали найоригінальніші святкові рецепти до Пасхи

Пасха 2015 вже за пару днів, тому кожна господиня підшукує незвичайні рецепти пасок і паски, адже так хочеться здивувати своїх родичів і знайомих. Бабусин рецепт, звичайно, надійний і перевірений, але хто не ризикує, той як говоритися, і шампанського не п’є. Не бійтеся експериментувати і дивувати своїх рідних новими кулінарними шедеврами.

Горіхова паска без випічки

Інгредієнти для приготування горіхової паски:

  • 500 г горіхів
  • 200 г насіння льону
  • 200 г сушеного родзинок і смородини
  • 3 морквини
  • 300 г сухофруктів
  • Спеції за смаком
  • Цедра апельсина і лимона

Мелені горіхи (мигдаль, фундук, волоські) необхідно змішати з меленим насінням льону. Туди ж додати склянку дрібних сушених фруктів (родзинок, смородини) і спеції. Для паски відмінно підійдуть кориця, гвоздика, кардамон і мускатний горіх.

В отриману суміш необхідно натерти три морквини і цедру апельсина і лимона. На блендері подрібнити сухофрукти (фініки, чорнослив, курага). Вони забезпечать солодкий смак і стійкість форми. Можна додати трохи меду.

Всі отримані інгредієнти добре перемішати і сформувати паску. Якщо дуже хочеться, то можна відразу подавати на стіл, але краще всього поставити паску в холодильник на кілька годин.

Читайте також: Рецепт класичної паски з родзинками

Італійська паска — панетоне

Інгредієнти для приготування італійської паски:

  • 120 мл молока
  • 15 г свіжих дрожів
  • 1 ст.л. цукру
  • 3 склянки борошна
  • 100 г вершкового масла
  • 2 яйця
  • 1/3 стакана цукру
  • 3 стакана борошна
  • ½ ч.л. солі
  • 1 стакан родзинок і цукатів
  • Цукрова пудра

У теплому молоці необхідно розвести дріжджі і додати 1 ст.л. цукру і борошна. Потім ретельно перемішати. Накрити суміш плівкою або рушником і поставити в тепле місце на півгодини. Борошно потрібно додавати поступово і замісити тісто. Залишити його в теплому місці на 2-3 години. Коли тісто підійде, в нього необхідно додати родзинки і цукати. Перемішати.

Тісто вкласти в підготовлену форму і дати йому «відпочити» 1 годину. Потім поставити в розігріту духовку, попередньо змастивши тісто жовтком. Готовий панетоне посипати цукровою пудрою.

Читайте також: Великодні страви — що приготувати на Пасху

Шоколадна паска

Інгредієнти для приготування шоколадної паски:

  • 500 г сиру
  • 50 г вершкового масла
  • 200 г сметани
  • 50 г цукрової пудри
  • 100 г шоколаду

Дріжджі необхідно розм’якшити в теплій воді і поступово додати борошно. Накрити тісто рушником і поставити в тепле місце на кілька годин. Коли тісто підніметься, необхідно ретельно вимісити його. Додати жовтки, розтерті з цукром, мигдаль, шоколад, вино, ром, апельсинові цукати, корицю і гвоздику.

Білки ретельно збити в стійку піну додати в тісто.

Помістити тісто у форми і випікати 60-90 хвилин.

Форму для паски вистелити промасленим папером.

Поки паска печеться, необхідно приготувати глазур. На невеликому вогні розігріти цукор, додати туди какао і яйця. Все перемішати і охолодити.

Читайте також: Як прикрасити власний будинок до свята Пасхи

Паска-морозиво

Інгредієнти для приготування паски-морозива:

  • 1 л вершків жирністю 33-35%
  • 200 г рідкого меду
  • 100 г цукру
  • 8 білків
  • 200 г суміші горіхів
  • 100 г світлого родзинок без кісточок
  • 100 г апельсинових цукатів

Горіхи потрібно обсмажити декілька хвилин на сухій сковороді, а потім подрібнити. Родзинки і цукати потрібно замочити на 10 хвилин у гарячій воді. Охолоджені вершки збити в міцну піну і знову поставити в холодильник. Білки необхідно збити з третьою частиною цукру в густу піну.

Потім потрібно поставити на вогонь каструлю з медом і цукром, що залишився, розігріти, помішуючи, і тримати на вогні 3 хвилини, не даючи закипіти.

Гарячий мед не поспішаючи, при постійному перемішуванні, влити в збиті білки. Перемішувати до тих пір, поки суміш не охолоне. Коли це станеться, потрібно додати збиті вершки, горіхи, родзинки і цукати.

Розкласти підготовлену масу у форми і поставити в морозильну камеру на 2 години.

Смачного, та граної Пасхи вам у 2015, шановні читачі видання Rivnist.in.ua

Читайте також:
Оригінальні листівки на Великдень
Вітання с Пасхою

©  Новини України на Rivnist.In.Ua - незалежний погляд на новини в Україні та світі, зокрема: політика, суспільне життя, економіка, кримінал, події, спорт, культура.  2010-2022