Незвичайні рецепти пасок і паски: дієтична, шоколадна, італійська
Подивитись всі дописи у розділі: Випічка. Розміщено: 09.04.2015 в 4:49.Пасха 2015 вже за пару днів, тому кожна господиня підшукує незвичайні рецепти пасок і паски, адже так хочеться здивувати своїх родичів і знайомих. Бабусин рецепт, звичайно, надійний і перевірений, але хто не ризикує, той як говоритися, і шампанського не п’є. Не бійтеся експериментувати і дивувати своїх рідних новими кулінарними шедеврами.
Горіхова паска без випічки
Інгредієнти для приготування горіхової паски:
- 500 г горіхів
- 200 г насіння льону
- 200 г сушеного родзинок і смородини
- 3 морквини
- 300 г сухофруктів
- Спеції за смаком
- Цедра апельсина і лимона
Мелені горіхи (мигдаль, фундук, волоські) необхідно змішати з меленим насінням льону. Туди ж додати склянку дрібних сушених фруктів (родзинок, смородини) і спеції. Для паски відмінно підійдуть кориця, гвоздика, кардамон і мускатний горіх.
В отриману суміш необхідно натерти три морквини і цедру апельсина і лимона. На блендері подрібнити сухофрукти (фініки, чорнослив, курага). Вони забезпечать солодкий смак і стійкість форми. Можна додати трохи меду.
Всі отримані інгредієнти добре перемішати і сформувати паску. Якщо дуже хочеться, то можна відразу подавати на стіл, але краще всього поставити паску в холодильник на кілька годин.
Читайте також: Рецепт класичної паски з родзинками
Італійська паска — панетоне
Інгредієнти для приготування італійської паски:
- 120 мл молока
- 15 г свіжих дрожів
- 1 ст.л. цукру
- 3 склянки борошна
- 100 г вершкового масла
- 2 яйця
- 1/3 стакана цукру
- 3 стакана борошна
- ½ ч.л. солі
- 1 стакан родзинок і цукатів
- Цукрова пудра
У теплому молоці необхідно розвести дріжджі і додати 1 ст.л. цукру і борошна. Потім ретельно перемішати. Накрити суміш плівкою або рушником і поставити в тепле місце на півгодини. Борошно потрібно додавати поступово і замісити тісто. Залишити його в теплому місці на 2-3 години. Коли тісто підійде, в нього необхідно додати родзинки і цукати. Перемішати.
Тісто вкласти в підготовлену форму і дати йому «відпочити» 1 годину. Потім поставити в розігріту духовку, попередньо змастивши тісто жовтком. Готовий панетоне посипати цукровою пудрою.
Читайте також: Великодні страви — що приготувати на Пасху
Шоколадна паска
Інгредієнти для приготування шоколадної паски:
- 500 г сиру
- 50 г вершкового масла
- 200 г сметани
- 50 г цукрової пудри
- 100 г шоколаду
Дріжджі необхідно розм’якшити в теплій воді і поступово додати борошно. Накрити тісто рушником і поставити в тепле місце на кілька годин. Коли тісто підніметься, необхідно ретельно вимісити його. Додати жовтки, розтерті з цукром, мигдаль, шоколад, вино, ром, апельсинові цукати, корицю і гвоздику.
Білки ретельно збити в стійку піну додати в тісто.
Помістити тісто у форми і випікати 60-90 хвилин.
Форму для паски вистелити промасленим папером.
Поки паска печеться, необхідно приготувати глазур. На невеликому вогні розігріти цукор, додати туди какао і яйця. Все перемішати і охолодити.
Читайте також: Як прикрасити власний будинок до свята Пасхи
Паска-морозиво
Інгредієнти для приготування паски-морозива:
- 1 л вершків жирністю 33-35%
- 200 г рідкого меду
- 100 г цукру
- 8 білків
- 200 г суміші горіхів
- 100 г світлого родзинок без кісточок
- 100 г апельсинових цукатів
Горіхи потрібно обсмажити декілька хвилин на сухій сковороді, а потім подрібнити. Родзинки і цукати потрібно замочити на 10 хвилин у гарячій воді. Охолоджені вершки збити в міцну піну і знову поставити в холодильник. Білки необхідно збити з третьою частиною цукру в густу піну.
Потім потрібно поставити на вогонь каструлю з медом і цукром, що залишився, розігріти, помішуючи, і тримати на вогні 3 хвилини, не даючи закипіти.
Гарячий мед не поспішаючи, при постійному перемішуванні, влити в збиті білки. Перемішувати до тих пір, поки суміш не охолоне. Коли це станеться, потрібно додати збиті вершки, горіхи, родзинки і цукати.
Розкласти підготовлену масу у форми і поставити в морозильну камеру на 2 години.
Смачного, та граної Пасхи вам у 2015, шановні читачі видання Rivnist.in.ua
Читайте також:
Оригінальні листівки на Великдень
Вітання с Пасхою