Самий швидкий рецепт засолки оселедця
Подивитись всі дописи у розділі: Риба. Розміщено: 22.10.2015 в 10:07.Криза, війна, обезцінена гривня – а їсти хочеться і бажано здорові продукти, які містять всі необхідні вітаміни та мінерали. На базарі ж пропонують м’ясо, яке й м’ясом не пахне, ковбасу яку навіть домашні тварини не всі їдять. Що ж купити щоб приготувати здорову їжу. І тут є вихід – риба, її не вирощують, а виловлюють в морі. Але ж ціна на гарну рибу доволі висока – тоді приготуємо оселедець – дешево, корисно, смачно і займає зовсім трохи часу.
Ми вже писали про те як засолити оселедець вдома та наводили кращі рецепти засолювання оселедця в домашніх умовах. Зараз же пропонуємо вам дуже простий рецепт засолювання оселедця за 5 хвилин. Незважаючи на простоту та легкість приготування таким чином оселедець виходить смачним і ви захочете зробити за таким рецептом ще не раз. Не вірите – спробуйте і переконаєтесь.
Готуємо маринад, від якого залежить смак нашого оселедця.
Беремо літр води та ставимо кип’ятити.
Кидаємо туди сіль – 2 ст. ложки, цукор – 0,5 ст. ложки, бажано лавровий листик та інші спеції за власним смаком, які знайдете у себе в кухні (перець чорний або червоний, базилік, коріандр та ін.).
Поки закипає вода відрізаєте оселедцю голову та потрошите животик. Далі ріжете порційними шматками та викладаєте в каструльку.
Охолоджуємо наш маринад, та охолодженим заливаємо оселедець.
Оце все – ставимо у прохолодне місце (балкон, веранда, холодильник). Там наш оселедець має постояти добу після цього ви можете спробувати самі та пригостити своїх близьких.
До речі за таким же рецептом можна приготувати салаку, яка коштує трохи дешевше оселедця, але я б не сказав, що вона гірша за смаком.
Смачного!